2 Eylül 2019 Pazartesi

Bitcoin cüzdanları

Bitcoin cüzdanım
Yatırım yapacağınız bitcoinleri saklamak, ödeme yapmak, ödeme almak gibi işlemler için bir bitcoin cüzdanına ihtiyacınız olacak, bu cüzdanların çoğu aynı zamanda bitcoin borsası gibi davranıp kredi kartınızla bitcoin alabilmenizide sağlıyor, yada bitcoini başka kripro paralara çevirebiliyorsunuz. Genel hatları ile bitcoin cüzdanları 2 ye ayrılıyor, cep telefonu veya bilgisayarınıza yükleyebileceğiniz yazılım şeklindeki cüzdanlar ve online hesapla girip kullanabileceğiniz cüzdanlar olarak. İlk seçenek offline olarak bitcoin saklamak açısından daha elverişli ama ciddi bir riskte cüzdanı bulunduran cep telefonunu kaybettiğinizde bitcoinlerinizinde uçacak olması. Bunu engellemek için sürekli yedekleme yapmanız gerekiyor. Buna karşılık online cüzdanlar primebtx.com gibi online hesap oluşturabileceğiniz, şifrenizle heryerden ulaşıp işlem yapabileceğiniz cüzdan siteleridir. Ben uzun zamandır  u kullanıyorum. arayüzü çok hoşuma gidiyor. Ayrıca dil sorununuz varsa  da Türkçe dil seçeneğide var. Gerçi artık chrome tarayıcılarda gerek cep telefonu gerekse bilgisayar olsun işletim sistemi güncel dilinden farklı bir dil ekrana gelince çevireyim mi diye soruyor, sormuyorsa zaten sağ menüde çevir opsiyonunu bulabilirsiniz. Bitcoin işinde cüzdan çok önemli, şifrenizi sağlam tutmanızı ve her yere aynı şifreyi kullanmamanızı tavsiye ederim. Ben bitcoin konusunda birçok sitede işlem yaptığım için her site için farklı bir şifre oluşturuyorum.

'ten ücretsiz bitcoin cüzdan almak için tıklayın

Cüzdan adresinin kullanımı

Mesela  dan ücretsiz bir cüzdan hesabı açtığınızda bir yere bitcoin gönderirken veya ödeme yaparken hesabınızdaki bitcoin gönder butonuna basarak açılan boşluğa alıcı tarafın cüzdan adresini doğru olarak yazmanız gerekir. Cüzdan adresinde tek bir harf hatası bile yaparsanız para kaybetme ihtimaliniz ortaya çıkar. Yine bitcoin tahsil edecekseniz cüzdan hesabınızdaki uzun karmaşık cüzdan adresini kopyalayıp karşı tarafa girmeniz gerekir.

Soğuk depolama cüzdanları

Birçok bitcoin cüzdan şirketi ve borsa şirketleri kendi ve müşerilerine ait bitcoinleri soğuk depolama şeklinde saklarlar, yani yedeklenmiş hard disklerle internete bağlı olmadan saklanır. Bu çalınmalara karşı en geçerli önlemdir. Ama bireysel olarak soğuk cüzdan kullanmak pratik değil, uzun zaman önce kapsamlı denemiştim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bitcoin madenciliği